Friday, June 8, 2012

ក្រពះ និងអាហារមានជាតិខ្លាញ់

យុវវ័យ​ភាគ​ច្រើន​ចូល​ចិត្ត​ញ៉ាំ​អាហារ​ដែល​​មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ច្រើន​ដូច​ ជាប្រហិត​នៅ​តា​ម​ផ្លូវ​មាន់​ចៀន ស្លាប​មាន់​​ និង​អាហារ​មួយ​ចំនួន​ទៀត​ព្រោះ​អាហារ​ទាំង​នោះ​មិ​ន​​សូវ​ជាថ្លៃ​នោះ​ទេ ។ ពួកគេ​ប្រហែល​​​ជាមិន​បាន​ចាប់អារម្មណ៍​ថា​អាហារ​ទាំង​នោះ​​​ប៉ះពាល់​ដល់​សុខភាព ​ សម្រស់ និង​ប្រព័ន្ធ​រំលាយអាហារ​នោះទេ ។
ក្រ​ពះ​របស់​មនុស្ស​យើង​នឹងធ្វើការ​រំលាយ​អាហារ​ដែល​យើងទទួល​ទាន​ឲ្យ​​ម៉ត់​បន្ទាប់​មក​វា​នឹង​​ប​ញ្ចូ​ន​​ទៅ​ឲ្យ​​ពោះវៀន​ តែ​អាហារ​​ខ្លះ​ត្រូវការ​ចំណាយ​រយៈ​ពេ​ល​​​យូរដើម្បី​រំលាយ​​ឲ្យ​ម៉ត់​​ ដូច​ជា​សាច់​​ក្ងាន​ សាច់​គោដែល​ត្រូវ​ប្រើ​ពេល​ ៥-៦​ម៉ោង​និង​អាហារ​ខ្លះ​ដែល​ផ្សំគ្នា​ ដូច​ជា​សាច់សត្វ​ ដំឡូងបារាំង​ ប្រើ​ពេលវេលា​ក្នុង​កា​រ​រំ​លា​យ​​ ៣​ម៉ោង​ ​សម្លរ​ស្ងោរ​ តុំ​យ៉ាំ​ត្រី​ ប្រើ​ពេល​២​ម៉ោង​​។​
តាមការស្រាវជ្រាវ​​ការ​ទទួលទាន​ខ្លាញ់​ច្រើន​ពេក​ អាច​បង្ករ​អោយ​កើត​អាស៊ីត​ក្ន​ង​ក្រ​ពះ​​ ហូរ​​ត្រឡប់​ឡើង​បាន​ ព្រោះ​អាហារ​ប្រភេទ​ខ្លាញ់​ ទៅ​ជំរុញ​ការ​ផលិត​អាស៊ី​ដ​ក្នុង​ក្រ​ពះ​ ចេញ​​មក​ច្រើន​ និង​ត្រូវ​ជំរុញ​​ឲ្យ​ឡើង​ទៅ​រក​បំពង់​អាហារ​ធ្វើ​​ឲ្យ​​មាន​អា​កា​រ​​ក្តៅក្រហាយ​ ​ក​ ហើយ​បើ​មាន​អាការ​បែប​នេះ​ញឹក​ញាប់​អាច​ធ្វើ​​ឲ្យ​​មាន​ជំងឺ​បាន​​ ព្រោះ​វា​ធ្វើ​​ឲ្យ​រលាក​បំពង់​អាហារ​ និង​ប៉ះពាល់​ដល់​សរសៃប្រសាទ​ព្រមទាំង​អាច​​ធ្វើ​ឲ្យ​​ឈឺ​ដល់​រោគ​ហឺត​ និង​បេះដូង​បាន​៕

No comments:

Post a Comment