Friday, June 8, 2012

អាហារដែលល្អបំផុត និងអាក្រក់បំផុតសម្រាប់ការ​សម្រកទម្ងន់

ក្រោយ​ពី​ការ​តាម​ដាន​លើ​បុរស​ស្រីចំនួន១២១,០០០នាក់ក្នុង​រយៈ​ពេល​ ២០​ឆ្នាំ​មក  អ្នក​ស្រាវ​​ជ្រាវ​នៅ​សាកល​វិទ្យាល័យហាតវើឌ បាន​ធ្វើ​ការ​បោះ​ផ្យាយ​ជា​សាធារណៈ​នូវ​ប្រភេទ​អាហារ ដែល​មាន​គុណ​ប្រយោជន៍​ល្អ​បំផុត និង​អាក្រក់​បំផុត​សំរាប់​ការ​សំរក​ទំងន់។
អាហារ​ល្អបំផុត
សណ្តែក :  ជា​បន្សំ​គ្នា​ដ៏ល្អ​នៃ​សារធាតុ​ធាត់​អសរីរាង្គ និង​ជាតិ​សរសៃដែល​មាន​ប្រយោជន៍​។
ទឹក​ដោះ​គោជូ : ជា​ប្រភព​នៃជាតិ​កាល់​ស្យូម និង​បន្ថែម​ដោយ​ជាតិ​ប្រូបីយ៉ូទីក​ដែល​ល្អ​សំរាប់​​សុខ​ភាព​ពោះ​វៀន។
ផ្លែឈើ : មាន​កំរិត​ខ្ពស់​នៃ​សារធាតុ​ទឺក សារធាតុ​ប្រឆាំង​រោគ​មហារីក និង​ជាតិ​វីតាមីន​ជា​ច្រើន​ប្រភេទ។
គ្រាប់​ធញ្ជាតិ : ពោរពេញ​ទៅ​ដោយ​វីតាមីនB និង​សារធាតុ​សរសៃដែល​ជំនួយ​ដល់​សុខភាព​។
ម្ទេស​ផ្លោក : មាន​ជាតិ​កាឡូរីទាប តែ​ផ្ទុក​ដោយ​ជាតិ​វីតាមីន​ច្រើន សារធាតុ​បំប៉នច្រើន និង​សារធាតុ​សរសៃ​កំរិត​ខ្ពស់។
អាហារ​អាក្រក់​បំផុត
ដំឡូង​បារាំងបំពង : ការ​បំពង​ធ្វើ​ឲ្យ​កើន​ឡើង​នៃ​កំរិត​ជាតិ​កាឡូរី និង​ធ្វើ​ឲ្យ​ធាតុ​ភ្លាមៗ។
ភេស្ជជៈមាន​ជាតិ​ផ្អែម : សូម​បំភេ្លច​ចោល​នូវ​ភេស្ជជៈ​ទាំង​នេះ ដើម្បី​រក្សា​ជាតិ​កាឡូរី​ក្នុង​ខ្លួន​​របស់​អ្នក។
សាច់​សត្វពណ៌ក្រហម (សាច់គោ ឬចៀម​) : សូម​ជៀសវាង​ឲ្យ​បាន​នូវ​សាច់​ទាំង​នោះ ពិសេស​​សាច់ជាប់​ខ្លាញ់ ដូចជា សាច់ស្មាមុខ  ឆ្អឺង​ជំនឺ ឬ​បី​ជាន់​ជា​ដើម។
សាច់​កែច្នៃ​ : ពពួកសាច់​បែប​នេះ ផ្ទុកទៅ​ដោយ​ជាតិ​នីត្រាត និង​កំរិតខ្ពស់​នៃ​សារធាតុ​ដែល​ធ្វើ​ឲ្យ​ងាយ​ឡើង​ទំងន់៕

No comments:

Post a Comment